dilluns, 8 de novembre del 2010

QUE ES LA TV HD (ALTA DEFINICIÓ)?

Des de el 1 de Novembre disposem de cinc canals de TV HD, a la comarca de l'Alt Empordà (TVE, TV3, T5, A3, LA SEXTA), això vol dir que si tenim una televisió amb sintonitzador TDT d'alta definició, o un receptor extern que disposi d'ell, podem veure aquests canals amb una qualitat d'imatge més gran. NO ENS PODEM CONFONDRE amb televisors marcats com HD READY o FULL HD, ja que aquesta nomenclatura indica només que la pantalla del televisor està preparada per rebre senyals d'alta definició, però si el sintonitzador de la mateixa no es d'alta definició, no es veuran, sí que es podran veure senyals HD procedents de videoconsoles o de dispositius dvd BLU-RAY.
Les avantatges de la TVHD, estan en la millora de la qualitat d'imatge, una senyal TDT(definició standard), té una resolució de 576 líneas de 720pixels cadascuna, el tipus de transmissió que s'està utilitzant es el de 576i, la senyal TDT(alta definició) té cinc vegades mes de detalls, amb una resolució de 1080 líneas de 1920 píxels cadascuna, i el tipus de transmissió que utilitza es el de 1080i.
La "i" indica que la transmissió es entrellaçada o sigui que una imatge es divideix en dos quadres, primer es transmeten les  lineas parells, i desprès les senars, la velocitat es tal, que l'ull humà no ho percep. Un altre tipus de transmissió es el "p"(transmissió progressiva) en el qual totes les lineas d'una imatge es transmeten a l'hora,  això evidencia que dobla la qualitat del sistema "i". Es la màxima definició a la que poden arribar, seria el FULL HD, però necessitem un sistema que ens proporcioni aquesta senyal, de moment només la proporciona un reproductor blu-ray.

                                                                                                         Tramuntel telecomunicacions



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada