dissabte, 9 de juny del 2012

LA VIDEOVIGILANCIA REGULADA PER LLEI

  Les càmeres de seguretat formen part de les nostres vides. La tecnologia ha posat al nostre abast dispositius que poden gravar i enmagatzemar les imatges del que succeixs al nostre voltant. Sabem que, estiguem on estiguem -empreses, local públics, recintes privats, comerços, escoles...- hi ha la presència de càmeres de videovigilància que graven les 24 hores del dia, un fet que permet a la policia esbrinar i esclarir qualsevol succés digne  de la seva atenció que hagi tingut lloc davant d'aquests aparells.

 Per garantir els drets de les persones enregistrades, aquest tipus d'instal.lacions estan subjectes a una normativa legal, la qual es pot  consultar
més detalladament a la Llei Orgànica de Protecció de Dades (LOPD), i en la qual s’indiquen les pautes que han de seguir tots  aquells  que  desitgin  tenir
una instal·lació de videovigilància, i que haurien de conèixer per no incórrer en una il·legalitat que podria derivar en penalització.   
 
   Entre les exigències que marca la llei, s’hi troba la de col·locar en un lloc visible els cartells informatius que indiquen que el recinte està subjecte a vigilància, amb indicació de l’entitat a la qual ens hem de dirigir en cas que desitgem que les nostres imatges siguin eliminades. El temps màxim que es permet a l’empresa guardar les imatges és de 30 dies i, a més, és necessària la inscripció del fitxer d’imatges al Registre General de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD). La col·locació d’una càmera ha de justificar la finalitat de seguretat i vigilància que van portar a instal·lar-la, de manera que no es poden instal·lar alegrement per filmar la via pública, o el veí del davant. 

   A TRAMUNTEL TELECOMUNICACIONS S.L., una empresa homologada amb el número 21581, analitzen les peculiaritats de cada situació que s’ha de cobrir, per oferir als seus clients una solució feta a mida, que s’adapti de manera òptima a les seves necessitats i pressupost.    

Article publicat al diari HORA NOVA, el 22 de Maig del 2012

Tramuntel telecomunicacions          
 
 












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada