dilluns, 19 de novembre del 2012

LES PITJORS CONTRASENYES DEL 2012

Tot i les recomanacions per triar contrasenyes segures, poc intuïtives i amb combinacions de números i lletres, la veritat és que la clàssica "123456" segueix sent una de les claus més utilitzades pels usuaris d'Internet. El revela la companyia de programari i seguretat informàtica SplashData, que cada any publica un Top 25 amb les pitjors contrasenyes usades durant 2012.

Entre les pitjors contrasenyes es troben paraules com 'ninja', 'futbol', 'drac' i 't'estimo', però les cinc combinacions que encapçalen el rànquing són, per aquest ordre: 'password', '123456 ', '123456789' , '123abc 'i' qwerty '. La llista es basa en la informació sobre les claus d'accés més utilitzades a Internet publicades pels aficionats informàtics en l'últim any.

La companyia aconsella canviar immediatament les seves claus als usuaris o empreses que tinguin qualsevol de les contrasenyes incloses en la llista. "Tot i que les eines de pirateig es tornen cada any més sofisticades, els lladres segueixen preferint els blancs fàcils", explica Morgan Slain, de SplashData. "N'hi ha prou esforçar una mica a l'hora de triar les contrasenyes per millorar considerablement la seguretat a Internet".

El més recomanable és emprar contrasenyes de vuit caràcters o més en les que alternin diversos tipus de caràcters. La companyia afirma que el més segur i fàcil és utilitzar frases curtes amb espais o caràcters que separin les paraules, per exemple "MENJAR PASTIS A LES 8". A més, és convenient utilitzar claus diferents per a cada lloc web i evitar utilitzar la mateixa combinació d'usuari i contrasenya per a diferents serveis.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada