dilluns, 5 de maig de 2014

ELS CANALS DE LA TDT QUE DESAPAREIXEN EL 6 DE MAIG

El proper 6 de maig desapareixeran definitivament nou cadenes de TDT pertanyents a quatre grups de comunicació diferents. Un fet que agreuja la crisi que està patint el sector des del començament de la recessió, el 2008, i que ha obligat al tancament de desenes d'emissores de ràdio, cadenes de televisió i diaris.


Atresmedia ha anunciat que tancarà Nitro, Xplora (que serà reconvertit en un canal per Internet) i La Sexta3. Mediaset prescindirà de LaSiete i Nueve. Pel que fa a Net TV, ja han desaparegut de la TDT en obert Intereconomía i MTV. L'anul · lació de llicències d'Unitat Editorial provoca la desaparició d'AXN i d'una cadena de telebotiga ocupada anteriorment pel canal esportiu Marca

 Aquesta vegada el tancament d'aquests canals no es deu a problemes econòmics ni a la manca d'audiència, es deu a l'execució per part del govern estatal de una sentència del Tribunal Suprem, per la qual es dóna la raó a la demanda interposada per la empresa Infraestructures i Gestió 2002, i es consideren il · legals les 9 llicències de canals Tdt que va concedir el consell de ministres el 16 juliol 2012, argumentant que no es va convocar el concurs públic corresponent.

 El sector de la TDT es troba inmers en una gran incertesa, ja que no hi ha notícies que es vagin a convocar nous concursos per tornar a adjudicar aquests canals tancats, a més hi ha una altra demanda interposada per la mateixa empresa, per la qual la justícia ha de decidir el futur d'altres vuit canals tdt, i encara  el govern estatal no ha decidit com es produirà la implantació del "DIVIDENDO DIGITAL"

Tramuntel telecomunicacions


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada