dimarts, 4 de desembre del 2012

FA 20 ANYS QUE ES VA ENVIAR EL PRIMER SMS

El 3 de desembre de 1992 un enginyer britànic anomenat Neil Papwell, va enviar un missatge amb el text "Bon Nadal" des d'un PC a un dispositiu mòbil, a traves de la xarxa de Vodafone al Regne Unit. Així va néixer el SMS (Short Message Service).

No obstant això, per arribar a l'origen de la idea cal remuntar-se al finlandès Matti Makkonen, que durant una conferència de telecomunicacions el 1984, va proposar la idea d'un servei de missatgeria a través de telèfon mòbil.

Com la telefonia mòbil en si era nova, molt pocs van veure la necessitat de posar en marxa la missatgeria ràpidament. Finalment, a mesura que el nombre de subscriptors va créixer, l'SMS es va establir com una alternativa popular a la trucada de veu, sobretot entre els adolescents i joves.

El límit de 160 caràcters per missatge també va donar lloc a la invenció d'una nova forma de llenguatge, i l'ús de caràcters especials permetre l'ús de les emoticones, les cares somrients que s'insereixen en els missatges. Avui dia hi ha molts que pronostiquen la mort de l'SMS a mans de les aplicacions de missatgeria a través d'Internet com WhatsApp, Line, o Joyn. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada