dimecres, 21 de març del 2012

PIRATES DEL WIFI

Un de cada cinc internautes pirategen la conexió wifi del veï, per accedir a internet, segons un estudi realitzat per INTECO (Instituto Nacional de Tecnologías de la Comunicación).

L'informe posa de manifest l'ús generalitzat de les connexions wifi, ja que vuit de cada deu usuaris accedeixen a Internet per una xarxa d'aquestes característiques, els usuaris manifesten que desconeixen el tipus de seguretat de la seva conexió i molts afirman que la tenen completament desprotegida, això fa que sigui molt fácil poder aprofitar-nos del wifi del veï.

Inteco dona per obsolet des de fa anys, l'estandar de seguretat WEP, i incideix que és "fonamental" protegir la xarxa wifi amb un sistema de xifrat segur, atès que en cas contrari, qualsevol intrús situat dins del radi d'emissió podría accedir a les dades que s'estiguin intercanviant a través de la connexió sense fils. Per això, aconsella triar una contrasenya robusta i associada a un bon protocol de xifrat, el WPA2.

No es dificil, canviar el sistema de xifrat del nostre router, en un altre publicació anterior ja explicavem com fer-ho. "COM CANVIAR LA CONTRASENYA DEL NOSTRE ROUTER?"

Un altre recomanació d'Inteco es amagar la divulgació del nom de la nostra xarxa wifi, i desconectar el router si no s'ha de fer servir.

Tramuntel telecomunicacions



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada