dimarts, 18 de març del 2014

CARREGADOR DE MÒBIL UNIVERSAL

La UE vol d'aconseguir que els carregadors de mòbils siguin universals . El Parlament Europeu ha donat  llum verda a una iniciativa de l'Executiu comunitari que unifica el model de carregador que utilitzen tots els telèfons mòbils i tauletes que es comercialitzen a la Unió Europa .Els fabricants disposaran de tres anys per adaptar-se a la nova normativa , que compta amb el vistiplau dels Estats membres i que suposa el tercer intent d'unificació. L'Eurocambra ha valorat l'impacte positiu de la mesura sobre l'interès dels consumidors- que no hauran de comprar un de nou cada vegada que canviïn de dispositiu - i sobre el medi ambient, en reduir el volum de residus .

A més dels telèfons mòbils , la nova legislació afectarà els comandaments a distància dels cotxes i els mòdems i les tauletes , si bé serà la Comissió Europea qui en última instància determini exactament quins tipus d'aparells han de complir aquesta condició . Segons apunta l'Executiu comunitari , EUA ja té un registre similar .

 Malgrat l'aprovació, caldrà veure la decisió d'Apple, que segueix amb el seu carregador i endoll més singulars, fins i tot en l'actualitat amb dos models de clavilla. Tampoc el seu cable, tot i tenir l'altra punta endoll USB, pot incorporar-se a un altre carregador, perquè no es carregarà l'aparell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada